Liga Romanilor din Italia
 Toate forumurile
 Dialog cu Consulatul din Roma
 FOAIA CONSULARA
 Versiune pentru tiparire  
Autor Discutia precedenta Discutie Discutia urmatoare  
arcasul
oaspete

25 Mesaje
Scrise -  26 October 2005  :  14:37:22
Am o intrebare. Din cauza faptului ca nu reusesc sa comunic pe cale telefonica cu Consulatul din Milano, am ales sa scriu celui din Roma.
Eu am pierdut pasaportul si toate celelalte acte pe care le aveam, si am fost la politie sa declar acest lucru.
Cum sa fac sa ma intorc in tara? Am inteles ca trebuie o foaie consulara. Eu sunt in Bologna, de aceea cred ca mai usor e sa merg in Milano. Cum se procedeaza? Se face programare? Ce trebuie in afara de poze tip pasaport si declaratia data la politie?
Trebuie luat un numar de ordine?
Se poate obtine aceasta foaie consulara in aceeasi zi in care ma prezint acolo? Ca nu stiu Milano, eu aici am cazarea inca asigurata...

Va multumesc mult.

stelian.ionescu
membru fondator

677 Mesaje
Posted - 27 October 2005 :  00:08:42
De un an nu se mai face nici o programare anticipata la Consulatul din Milano. Puteti sa mergeti cand vreti dumneavoastra. La ora 06,00 vine portarul si incepe sa faca lista cu toti romanii care se afla in fata porti. La ora 09,00 incepe lucrul cu publicul.(Consulatul termina orarul de lucru cand termina ultimul roman inscris pe lista din acea zi. Pana azi nu s-a intamplat sa fie amant pe a doua zi romanul care s-a prezentat , cu exceptia a doua perioade pe an cand este o nebunie la poarta. Inaintea vacantei de vara si de iarna care e bine sa le evitati) Asteptati sa fiti strigat ca sa intrati . Cand ajungeti la ghiseu trebuie sa aveti la dumneavoastra, asa cum deja vad ca stiti, o poza tip pasaport, declaratria de la carabinieri, 60¬ . Nu stiu inca ce documente ati pierdut in afara de pasaport. Dar obligatoiriu trebuie sa prezentati unul din urmatoarele documente de identitate: pasaportul sau cartea de identitate romaneasca sau permisul de conducere. Dupa practica consulara romanul care nu mai are nici un document de identitae ( pasaport, carta de identitae, permnis conducere) ar trebui ca sa i se faca identificarea in romania la politia din orasul de unde a plecat, motiv pentru care este chemat dupa patru-cinci zile , adica aproximativ cand primeste din tara faxul de recunoastere din partea politiei. care a facut cercetarea asupra persoanei. DAR. Consulatul rezolva pe loc eliberarea documentului necesar si la cei care nu mai au nici un document, in baza experientei castigate, de cei care lucreaza cu publicul, de a simti persoanele care nu au nici o problema "ramasa" in tara. Deci in aceiasi zi ati plecat de la Consulat cu documentul numit Titlu de Calatorie un document consular recunoscut la frontierele prin care treceti si are valabilitate o luna . Acest document e valid doar pentru dus, nu si pentru intors.

------------------------------------------------------------------------
Fericit este cel care nu trebuie sa se rusineze niciodata cu faptele luiSus

arcasul
oaspete

25 Mesaje
Posted - 27 October 2005 :  09:31:04
va multumesc mult pentru raspuns. este exact ceea ce imi trebuia. spor la toate si multa sanatate dumneavoastra si familiei.

Sus

Mergi la :

loaded in 0.375s